Nieuws
Bovenstaand de cover van het fotomagazine Shoot van september 2018 jl. met hierin een reportage over mijn werk.

Willem Bastian eerste jaars student Journalistiek in Utrecht schreef mij, Ik moet een kunstitem maken voor mijn opleiding. Ik maak een audiofragment over een kunst gerelateerd evenement in de stad Woerden waar wij al onze reportages moeten maken. Het wordt een audiofragment dat begint met een intro tekst van mijzelf om het evenement te introduceren. Verder worden er quotes uit het interview, achtergrond geluid tijdens de lezing en meningen/belevingen van bezoekers in het audiofragment verwerkt. Dit fragment wordt drie minuten en moet een sfeerimpressie geven. Het wordt uiteindelijk gepubliceerd op onze eigen nieuwssite.

Natuurlijk leuk om daar aan mee te werken tijdens het Fotografencafé Kasteel Woerden voorafgaande aan mijn lezing. Dit is Wat Willem Bastian er van maakte.

 

 

 BLIJFT AREND IN BUNSCHOTEN / SPAKENBURG?

HET DOEK IS TE KOOP!. De opbrengst gaat naar: Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Vrijdag was de opening van een expositie in #Bunschoten / #Spakenburg door Burgemeester Melis van de Groep. De foto-expositie van het fotofestival 033Fotostad 2018 Amersfoort gaat ver buiten de stadsgrenzen dit keer. Zie het programma op de website van 033fotostad. Op het marktplein is een foto neergezet van 4Mx4M die ik in 1992 maakte op de markt in Amersfoort van Arend de Graaf. Arend stond daar op vrijdag achter de Sint-Joriskerk op de Groenmarkt, en zaterdags op de Hof, zijn vis te verkopen. Een markante persoonlijkheid.

Ik ben natuurlijk bij de foto gaan kijken, nieuwsgierig naar hoe de foto was geprint. Dat is keurig gedaan, heel bijzonder dat zo’n groot formaat wat
tenslotte 26 jaar geleden op kleinbeeld film is geschoten uit het bestand is gekomen van wat ik toestuurde

Kon het natuurlijk ook niet laten om is een praatje te maken met de bewoners, deze mevrouw is 88 jaar en woont haar hele leven al in het stadje. Ze werkt nog een halve dag in de week, maar kon er nog wel een werkhuisje bij hebben vertelde ze.

Alle geëxposeerde foto’s tijdens het fotofestival zijn te koop. Zo ook de foto van Arend, dit zonder de stellage waarin het doek hangt. Het doek kan dan zo weer ergens een plekje krijgen in de stad. Waar het ook thuis hoort!

Een deel van de opbrengst gaat naar 033Fotostad dit om de pot voor komende exposities te vullen. Wie in Bunschoten/Spakenburg belangstelling heeft voor deze foto, bedrijven of particulieren. Neem contact op met de organisatie van het Fotofestival 033Fotostad Amersfoort. Of bel mij: +31645642243

Het overige deel dat naar de fotograaf gaat, zal ik storten, zoals ik al aangaf in de kas van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Foto: Lieve De Bleeckere.

Willem Wernsen.

 

                                                                                                                Shuter.Photo

 

 


Wil je de ontwikkelingen wat betreft het nieuwe fotoboek over straatfotografie met veel tips en pagina grote foto's  volgen.
Schrijf je in op de nieuwsbrief van Piet Van den Eynde  Als nieuwsbrief abonnee blijf je als eerste op de hoogte wat
betreft de vorderingen. 

 

 

 Process & Print: hands-on workshop straatfoto's omzetten en afdrukken in zwart-wit

Maandag 9 juli 2018 | Gent | 09u30 - 17u

Ben je gebeten door straatfotografie? Dan weet je dat het maken van de foto maar een deel van het verhaal is. De workshop 'Process & Print' begint waar de het werk in het veld stopt: bij de opname. In deze workshop leer je onder deskundige begeleiding van Straatfotograaf Willem Wernsen en Lightroom- en Photoshop-expert Piet Van den Eynde je kersverse straatfoto's omzetten in prachtig, tijdloos zwart-wit. En dat dat meer inhoudt dan enkel de verzadiging van je foto op -100 zetten, tonen de onderstaande voorbeelden hopelijk aan. Het goede nieuws is dat een goede zwart-wit conversie helemaal niet veel langer hoeft te duren dan een matige, dankzij de technieken die je tijdens deze workshop leert.

Meer info/tickets


1 Van de sofa naar de straat.   (info/tickets betreft de lezing in Gentbrugge op 10 juli 2018) 

2  Drie tips over straatfotografie   (Blog Piet Van den Eynse. 

3 10 Lightroom presets Fee (Join the newsletter). ( inschrijving op nieuwsbrief) 


4   Alvast een korte kennismaking vooraf dit voor o.a. deelnemers aan de workshops op 1-8-22 juni in Antwerpen. (korte documentaire op Vimeo) 

5 Informatie over de workshops straatfotografie in Antwerpen op 1-8-22 juni 2018  

De workshops zijn met ondersteuning van FujiFilm.Belgium 

( De workshops zijn volzet, heeft u belangstelling, bij inschrijving plaatsen we u op een lijst mocht er evt. een plaats vrijkomen)

 

De magie van een miniprinter.

Het werken op straat met de camera bestaat voor mij uit het moment (snapshot) maar ook veelal direct contact met de vraag van mag ik u portretteren.

 

People from the Village of Li Feng in Li Ming Guan. 01

China 2017.

 

 

 By St'Jacobs