Blog & Nieuws

 

 

We werken aan een nieuw educatief fotoboek over straatfotografie, naar verwachting komt het in november dit jaar van de drukker. Plusminus 250 pagina's, Nederlandstalig, paperback, pagina grote zwart-wit foto's, veel tips.

Wil je de ontwikkelingen van die nieuwe boek volgen, schrijf je dan in op deze nieuwsbrief!

Comments

Tijdens workshop straatfotografie op 22 juni jl. in Antwerpen had ik met Willem een discussie over het bespreken van foto’s. Op fotoclubs gebeurt dit met regelmaat.  Op sociaal media beperkt dit zich vaak tot een duimpje en soms met de opmerking dat het een mooie foto is. Het bespreken van een foto is niet gemakkelijk. Je moet de taal van het beeld kunnen lezen. Dat vraagt om enige kennis van de beeldtaal. Op fotoclubs weten de leden elkaar vaak te vertellen wat er allemaal niet goed aan de foto is. Opmerkingen zoals:  “ Ik had hem anders genomen”….. “dat gedeelte links onder had ik weg gelaten”……..”waarom zwart wit-ik had deze liever in kleur gezien”, etc. Het geven van een minder positie of zelf een negatief waardeoordeel is voor de hand liggend, omdat men vaak uitgaat van de eigen fotografie en minder oog heeft voor ander soortige fotografie. Ik ken leden van fotoclubs die het regiem van de negatieve commentaren zo zat zijn, dat zij geen foto’s meer laten zien op de club. Dat is volgens mij niet de bedoeling van foto bespreken. De belangrijkste toegevoegde waarde is opbouwende kritiek op je foto, zodat de fotograaf daar iets aan heeft.

Comments

 Process & Print: hands-on workshop straatfoto's omzetten en afdrukken in zwart-wit

Maandag 9 juli 2018 | Gent | 09u30 - 17u

Ben je gebeten door straatfotografie? Dan weet je dat het maken van de foto maar een deel van het verhaal is. De workshop 'Process & Print' begint waar de het werk in het veld stopt: bij de opname. In deze workshop leer je onder deskundige begeleiding van Straatfotograaf Willem Wernsen en Lightroom- en Photoshop-expert Piet Van den Eynde je kersverse straatfoto's omzetten in prachtig, tijdloos zwart-wit. En dat dat meer inhoudt dan enkel de verzadiging van je foto op -100 zetten, tonen de onderstaande voorbeelden hopelijk aan. Het goede nieuws is dat een goede zwart-wit conversie helemaal niet veel langer hoeft te duren dan een matige, dankzij de technieken die je tijdens deze workshop leert.

Meer info/tickets


1 Van de sofa naar de straat.   (info/tickets betreft de lezing in Gentbrugge op 10 juli 2018) 

2  Drie tips over straatfotografie   (Blog Piet Van den Eynse. 

3 10 Lightroom presets Fee (Join the newsletter). ( inschrijving op nieuwsbrief) 


4   Alvast een korte kennismaking vooraf dit voor o.a. deelnemers aan de workshops op 1-8-22 juni in Antwerpen. (korte documentaire op Vimeo) 

5 Informatie over de workshops straatfotografie in Antwerpen op 1-8-22 juni 2018  

De workshops zijn met ondersteuning van FujiFilm.Belgium 

( De workshops zijn volzet, heeft u belangstelling, bij inschrijving plaatsen we u op een lijst mocht er evt. een plaats vrijkomen)

 

Comments'Behind the Great Wall' Photobook ‘Behind the great wall’
192 pages, size 30cm x 28 cm
175 large B&W photos in duotone and stories of Willem Wernsen
Language: Dutch, English, partly Chinese
Publisher: Stichting (Foundation) Willem Wernsen Fotografie
Design: Hilde Salverda of Kunst (Art) & Marketing, Amsterdam
ISBN/EAN: 978-90-822471-0-7
Price: 35.00 € ( excl. shipping costs) 


The special white version of this book is until July 31 2018 for sale.

Price for a signed book: € 38.50 ( incl. shipping costs for Europe. )
And for the ROW (rest of the world) including courier costs. € 45,50.

Comments

De magie van een miniprinter.

Het werken op straat met de camera bestaat voor mij uit het moment (snapshot) maar ook veelal direct contact met de vraag van mag ik u portretteren.

Comments

 

 I have updated  my site and blog, also my Gallery #2 #3. Your comments are highly appriciated.

 (COMMENTS) I use DisQus  you can use FB to login...  

Comments

 

CommentsIn het najaar van 2018 verschijnt er een nieuw boek van de drukpers. Nadere uitleg volgt deze zomer we werken er hard aan.
Wil je op de hoogte blijven rondom de ontwikkelingen van het boek en de diverse workshops, lezingen etc.

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Piet Van den Eynde en ontvang daarvoor 10 gratis Lightroom presets. 

Willem Wernsen - Piet Van den Eynde.

Zie ook de laatste aanpassingen in mijn Photo Art Home Gallery wat betreft ' Sieraden aan de wand' 

Comments

Info/interesse: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bel: +31645642243

 

Comments

Expositie bij Foto21Bredevoort
7 april t/m 21 mei 2018
Willem Wernsen – China Revisited

                                                                                Tijdens de expo ben ik aanwezig op zat 28 en zon 29 april van 12.00-17.00 uur   

Willem Wernsen (1954) is autonoom fotograaf.
Al meer dan 40 jaar staat de mens centraal in zijn fotografie. In de expositie “China Revisited” toont hij een selectie van zwart-wit foto’s die gemaakt werden tijdens zijn reizen door China in 1999, 2014 en 2017. 
Als sociaal-documentair fotograaf ligt zijn focus vooral op de mens en zijn omgeving.

Tijdens zijn eerste reis van 5 weken in 1999 maakte Willem Wernsen o.a. een serie foto’s in een fabriek in de stad Kengzi, bij Shenzhen in de provincie Guangdong
Uitgenodigd voor een expositie in Jinan, provincie Shandong, in november 2014 kreeg hij uitgebreid de gelegenheid om te fotograferen in het oude centrum van de bronnenstad Jinan.
In augustus 2017 reisde hij opnieuw gedurende 20 dagen door de provincies Shandong en het meer zuidelijke Guizhou. In deze laatste bezocht hij een aantal afgelegen dorpen in de bergen waar etnische minderheden wonen.

De foto’s van Willem Wernsen zijn niet bedoeld als reportage over China. Zijn fotografisch verslag blijkt eerder een dagboek te zijn waarin hij zijn talrijke spontane ontmoetingen met mensen gul in beeld brengt.
De onmogelijkheid om in woorden te communiceren blijkt nooit een obstakel te zijn. Telkens weer valt het warme open contact op dat de fotograaf heeft met zijn onderwerp.
Een curator in het Shandong Art Museum, Jinan, waar Willem Wernsen in 2014 uitgenodigd werd zijn werk te exposeren omschreef het als volgt : ‘Willem heeft China bekeken met de ogen van een westerling, maar hij heeft het met zijn hart gefotografeerd.”

Foto’s van de eerste reis werden in 2014 gebundeld in het fotoboek “Behind the Great  Wall’. Eerder werd de serie Factory Workers geëxposeerd op Fotofestival Naarden 2013 en in Photoville New York. Een selectie hiervan is te zien in deze expositie.
In ‘China Revisited” wordt eveneens recent gemaakt werk uit de provincie Guizhou ‘in première’ geëxposeerd.

Comments

 'Behind the Great Wall' 

Photobook ‘Behind the great wall’
192 pages, size 30cm x 28 cm
175 large B&W photos in duotone and stories of Willem Wernsen
Language: Dutch, English, partly Chinese
Publisher: Stichting (Foundation) Willem Wernsen Fotografie
Design: Hilde Salverda of Kunst (Art) & Marketing, Amsterdam
ISBN/EAN: 978-90-822471-0-7
Price: 35.00 €

How the book is made (see the documetary)

Comments

In Search of Contact (English version)

A documentary about the photographers Lieve De Bleeckere (Belgium) and Willem Wernsen (the Netherlands) created during their exhibition at the St. Aegten Chapel in Amersfoort (the Netherlands) December 07 2015 18 2014 until March 07 2015.

Comments

 

 Foto: Oudenaarde 2015

De laatste dagen is er gewerkt aan mijn site door Rob Sloot, en ook een beetje door mijzelf;-)

Comments

People from the Village of Li Feng in Li Ming Guan. 01

China 2017.

Comments

 

Het Chinese wonderdoekje.

Het bezoeken van een toilet in China, is wat er buiten de hotels te vinden is, veelal in restaurants, toeristische aangelegenheden, laat staan de openbare toiletten. Niet altijd even makkelijk om je behoefte te doen, of een volle blaas te legen.

Comments
In de tijd dat ik de benen er nog goed onder had liep ik wel eens door de sociale woningbouwwijken van Luik. Lange straten met allemaal dezelfde huisjes, duidelijk door de mijnindustrie voor de arbeiders gebouwd. Hoewel ik veelal over mijn brilletje loer wat er op straat gebeurt, sla ik binnen ook niet over.

Comments


Ais ik in China ben zoek ik naast de drukte van de grote steden, de rust op in die steegjes  achteraf, met de veelal dichte deuren. Ik heb dan altijd de neiging, eigenlijk een soort van dwang om op die deuren te kloppen, en te wachten tot iemand ze open doet. Vaak gebeurd dat ook, een verbaast gezicht staart een lange kerel stevige kerel aan van bijna 2 meter, die een grote hoed op zijn kop heeft, een wandelstok zijn handen waar hij op leunt, en over zijn schouder een fototas.

Comments

To the conversation and 3 Tips.

Comments

Treinstation Brussel. België

Comments

Titel. Caféterras België, certificaat van echtheid No: 2/10

Comments